събота, 26 февруари 2011 г.

Трима министри поеха ангажимент да съдействат за развитието на туризма в Банско и Разлог

Тази „кръгла маса" е обявена само на сайта на Община Банско два дни преди нейното провеждане http://bansko.bg/content/view/2076/1/lang,bg/
Използвал съм кавички, защото на подобно мероприятие би трябвало да присъстват всички заинтересовани, н само поддръжниците на разрушаването на Пирин планина. Така че това не е кръгла, ами едностранна маса. Не може министъра на регионалното развитие и благоустройството да се явява пред БНТ и да ни обяснява, че всички трябвало да седнем на една маса, като на масата се поканени само хората, които са „за". Съшият този човек ми обяснява, как той бил невероятен фен на Банско, колко не знам какво си, как той научил на срещата толкова много и интересни неща (за последното не се съмнявам, той и без това не е обременен с излишен мозък, пък и приказките, които Цеко разправя са си като за 1001 нощ). Не било проблем една просека за нов лифт, пък после и нови писти и тн.


В средата на П-образната маса се вижда муцуната на Камен Алипиев, един доказано некомпетентен (некорумпиран) разбирач от ски. Не мисля, че го обиждам, той човекът сам си го е казал, така че ми е много странно той с какво е допринесъл, но нали трябва и журналята да се хранят. Сигурно е казал няколко патетични слова, Плевнелиев е кимнал 2-3 пъти, министър Нейков е прочел нещо си, дето и сам не знае какво е и кой му го написал, преди да си сложи грейчицата и да грейне на площада за официалното откриване, а Трайчо ... то е ясно, траел си е.


Това е драги читатели, това е положението, догодина разширяване на Банско, след това Дорбинище, безумието, наречено Кулиното и току виж след 7-8 години като си карате по пътя от предела до към с. Места все ще виждате изрязана планина. Но, обърнете внимание, това се прави за местните компири, тези де, които профукаха парите и сега не могат даже да си платят за зъболекар, а преди ходили с 1000 лв джобни (действителен случай, разказан ми от местен зъболекар). Та за тях се правило, пък Плевнелиев магистрала ще им направи, а хотелите никога няма да ги наемат на работа. Това е, всичко се прави за човека.


В петък в Банско пристигнаха Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков и Свилен Нейков, които взеха участие в обществена дискусия на тема "Развитие на курортно-туристическата дестинация в Пирин". Става въпрос за разширяването на съществуващата в момента скизона на Банско и за изграждането на две нови - в Добринище и "Кулиното" край Разлог. На дискусията присъстваха и народните представители Георги Икономов и Любен Татарски, областният управител Валери Смиленов, Цеко Минев – председател на БФС, кметовете на Банско - Александър Краваров и на Разлог – инж. Красимир Герчев, Владимир Колчагов – председател на Общински съвет Банско, д-р Радко Тумбев – председател на Общински съвет – Разлог, представители на НП "Пирин" представители на инвеститорите, на туристическите организации и на местният бизнес от Банско и Разлог, много жители на двете общини (хиляди маси народ, аплодисменти овации).

В началото на срещата П. Стоянович направи презентация за  мястото на Банско в международния зимен туризъм, а арх. Леков представи концепцията за развитието на  курортно-туристическа локализация "Банско – Разлог – Предел – Добринище" и кои са стъпките за промяна в плана на управление на НП "Пирин".  Щом Леков е бил там, значи всичко е шестица, той е голям разбирач.

"Тук в Разложката долина не виждам как ще се строят фабрики и ще има индустрия. Бъдещето и развитието на региона е свързано с туризма. Благодарен съм за това, което е направено в Банско. Градът се  превърна в елитен курорт за средната и висока класа туристи от съседните страни. Това е перспектива и за цялата държава. Трябва да се надгражда, тъй като конкуренцията не чака. Сърбия, Румъния и Хърватия също строят. Каквото и да правим обаче, то трябва да е в синхрон с планината и с правилата" - каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.  Ето едно силно включване, допринасящо за общия и благ тон.  Не се строи индустрия, защото телефонният завод в Банско беше продаден за ваканционни апартаменти.  Такива като него са го подпомагали това мероприятие.  „Елитен курорт за средната и висока класа", ама от съседните страни, демек Македония, Румъния, Албания...

Представител на МОСВ също гарантира, че са отворени за дискусия за развитието на туризма в Банско и Разлог. Отворени са те, за рушвети

Спортният м-р Свилен Нейков предложи да се създаде работна група, за да се придвижат по-бързо нещата и да се осъществи искането на Банско и Разлог за промяна на плана за управление на национален парк "Пирин".  Защо пък да не се направи работна група, за да се види как по-бързо ти да не си ходиш при жабите?  Защо интересите на Банско да са над тези на 200 000 българи, които са твърдо против това?  Защо министър на спорта да се ангажира с бизнес интересите на бг мутрите?  Строителството на лифтове не е спорт, поне не за хората, а само за Цеко.

Министърът на икономиката Трайчо Трайков приветства това, че общините, инвеститорите и държавните ведомства са на една маса и са готови да работят заедно. "Тази сутрин разговарях с министър Нона Караджова и съм спокоен и оптимист за възможностите за развитие на туризма в региона. Знам едно - богатите общества се грижат за природата си по-добре", заяви Трайчо Трайков.  Трайчоооооо, да беше си мълчал мамин.  Били на една маса, ама в кръчмата.  Когато е да се направи нещо лошо все ще се съберат на една маса.  Когато трябва да бутнат някое бунгалце – също.  Ама виж за Златна перла, за някой палат – никакви ги няма.  И защо, след като така хубаво са си се събрали им е да викат някой представител на гражданското общество?  За к'во беля?  Така са си хубави.

Депутатите Георги Икономов каза, че всички депутати от Благоевградска област, подкрепят идеята за промяна на плана за управление на НП "Пирин", защото района трябва да се развива. Той изрази готовността си за подкрепа на всички предприети действия, които ще спомогнат за развитието на района и ще допринесат за превръщането му в целогодишна туристическа дестинация.  Така, Пирин е на цялата нация, а не на местните идиоти.  Трябвало да се развива района и то като целогодишна дестинация, ама само за ски ми говорят, разбирачи.  В Добринище 782,4 л/мин се изливат в реката, но ние ще разрушим планината, за да може да има туризъм за 2 месеца в годината.  Умен си ти Икономов, спортяга.

Кметът на Банско Александър Краваров бе категоричен, че не бива да се изпуска моментът за развитие на ски-зона Банско. "В момента в скизоната няма нито един незаконен обект. С колегата от Разлог поемаме ангажимента да се спазват всички закони при развитието на ски-зоните в Банско, Разлог и Добринище" - допълни  Александър Краваров. ХАХАХАХА, тоест ще се направят писти по-широки от позволеното, но ще викаме, че са законни, как така?

Председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев каза, че развитието на туризма ще осигури поминък на хората в района, ще доведе до нови инвестиции. "Популизъм са приказките, че ще унищожим природата. Има специална книга, написана от най-добрите експерти по екология за създаването на ски-зони в защитени територии. Единственото условие е да се спазват процедурите и границите. Нито туризмът, нито ските вредят на природата", каза Минев.  Еми да я беше прочел бе Цеко.  Да беше спазил една граница, например тази на парка или поне за ширината на пистите, за това колко ти е позволено по концесията.  Такива, елементарни неща.
bansko_diskusia.jpg
bansko_diskusia2.jpg

bansko_diskusia3.jpg

Актуалното състоятние на „Витоша ски”

Статията не е довършена, извинявам се

Направих преглед на актуалното състоятние на „Витоша ски" и на ГФО им за 2009г.

Основни клиенти, според ГФО на „Витоша ски", са „Витоша ски училища" ООД, СД „Мотен", „Болкан хоридейз сървисис" ООД, БФСки и др.
Основни доставчици са „Макбул-ИС" АД (предполагам става въпрос или за „МАКБУЛ-ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО" АД ЕИК: 130461680 или за „МАКБУЛ" АД ЕИК: 121298370, но това е неактивно), „Перлаинвест" ООД (където собственик е и Минев), „Въжени лини" ЕАД.

Най-много разходи отиват за външни услуги (37%), заплати – 20% и други материали – 10%. Явно си го източват посредством други фирми. Останалите данни не мога да интерпретирам. Прави ми впечатление, че имат огромни приходи от други дейности, които не мога да се сетя какви са. Имат реализирани приходи от фактурирана строителна услуга, не знам какво е това и как се отнася към Макбул, които и двете посочени дружества се занимават със строителство, отчетени са и доста големи разходи за охрана, но са намалели разподите за ремонти, изключително моного са нарастнали разходите за застраховка, но не е посочено коя е фирмата, а би било интересно.

Най-интересно ми е обаче следната
бележка на стр. 28 в точка 8 – Дългосрочни финансови активи, цитирам дословно: „Дългосрочите инвестиции в размер на 358 хил. лева представляват покрит заем към СУСОФ (Съветът за управление на специализиран общински фонд - Специализирания общински приватизационен фонд) при покупката на Въжени линии ЕАД". Явно става въпрос за приватизацията и задлженията за инвестиции в определен период и размер, които те трябва да отчитат като пасив, но които те намират за изпълнение и съответно „покрити". Това е само моя интерпретация, а и не разпибра много от счетовосдство. Но е явно, че инвестициите не са направени, щом сам оформени като пасив, но с какво са обезпечени?  Тук общинската агнеция за приватизация трябва да дава много отговори...

Най-много разпходи за бъдещ период ще имат за Чип карти и ски оборудване, която явно са възнамерямали да си купят през 2010, но това ще видим почти след година.
Задълженията по банкови кредити са в размер на 3,893 хил лева и са нараснали изключително много спряма 2008 зъдлженията към финансови предпирятия (3,224) и към предприятия от групата – 11,224.
И ето как правят своята далавера – с цел данъчна оптимизация от някакъв род дъщерната „Въжена линии" ЕАД (на това място е дадена само като АД, те са юридическия собственик а лифтовете) отдава под наем съоръженията на собственика си „Витоша ски" за 360 хил лева., а продава на „Витоша ски училища" ЕООД стоки и услуги за 170 хил лева. След което си задвъртат заеми за 1,215 хил.лева.  Така някои хора даже ДДС източват.

Ето и публикуваните документи от досието на Витоша ски в Търговския регистър:

Документ Оригинал Брой страници Размер
Сканирано копие на заявление образец Б4 Да 12 210KB
Документ за внесена държавна такса Да 2 80KB
Договор за залог на търговско предприятие с нотариална заверка на подписите Да 14 639KB
Изрично писмено пълномощно Да 1 31KB
Декларация, че заявлението и приложените към него документи са предоставени от заявителя Да 1 26KB
Декларация от залогодателя по чл. 264 ДОПК Да 2 61KB
Декларация за истинността на заявените обстоятелства или за приемането на представените за обявяване актове Да 1 23KB

Как е нараствало задължението на „Витоша ски" АД към ПИБ през годините или иначе казано с колко е спонсорирал Цеко Минев своето начинание.

Дата Основание Размер
15.12.2010 г. 18:04:21 КОРЕКЦИЯ
друг източник: Анекс № 4 към договор за залог на търговско предприятие от 05.11.2007г.
дата: 29.10.2010
количество дължимо: 1712000
единици: ЕВРО
15.12.2010 г. 17:41:02 КОРЕКЦИЯ
друг източник: Анекс № 3 към договор за залог на търговско предприятие от 05.11.2007г.
дата: 11.05.2010
количество дължимо: 1660000
единици: ЕВРО
15.2.2010 г. 16:45:54 КОРЕКЦИЯ
друг източник: Анекс № 2 към договор за залог на търговско предприятие от 05.11.2007г.
дата: 08.01.2010
количество дължимо: 1250000
единици: ЕВРО
22.12.2009 г. 16:54:07 КОРЕКЦИЯ
друг източник: Договор за залог на търговско предприятие от 05.11.2007 г. и Анекс № 1 към договора
дата:
количество дължимо: 1100000
единици: ЕВРО
27.10.2008 г. 13:57:59 договор
дата: 05.11.2007
количество дължимо: 500 000
единици: евро
Интересното е, че въпросните анекси не са публикувани

Обявени актове:
Годишен финансов отчет за 2007
Дата на обявяване: 30.9.2008 г.
Годишен финансов отчет за 2008
Документ
Дата на обявяване: 07.10.2009 г.
Годишен финансов отчет 2009
Документ
Дата на обявяване: 26.7.2010 г.
ИсторияДокументи

Заличено обстоятелство
ИсторияДокументи
Документ Оригинал Брой страници Размер
Сканирано копие на заявление образец Г1 Да 7 126KB
Друг акт-ДЕКЛАРАЦИИ-2БР Да 2 35KB
Друг акт-ПРОТОКОЛ Да 3 86KB
Друг акт-СПИСЪК Да 2 38KB
Документ за внесена държавна такса Да 2 29KB
Друг акт-ПОКАНА Да 3 108KB
Годишен финансов отчет-2007 Да 42 1,5MB
Друг акт-ПЪЛНОМОЩТНО Да 4 164KB
Друг акт-ПЪЛНОМОЩТНО Да 2 28KB
Друг акт-ПРОТОКОЛ Да 3 78KB
Друг акт-ПОКАНА Да 2 55KB
Друг акт-УДОСТОВЕРЕНИЯ-2БР Да 7 208KB


Документ Оригинал Брой страници Размер
Годишен финансов отчет Да 32 1,2MB
Сканирано копие на заявление образец Г1 Да 8 127KB
Документ за внесена държавна такса Да 2 75KB
Изрично писмено пълномощно 3 БР Да 3 54KB
Друг:ПРОТОКОЛ СД Да 3 73KB
Друг:ПОКАНА 2 БР Да 4 142KB
Друг:УАС Да 5 151KB
Друг:ПРОТОКОЛ ОС Да 3 77KB
Друг:ПРЕПИС ИЗВЛЕЧЕНИЕ ОТ КНИГА НА АКЦИОНЕРИТЕ Да 1 24KB
Изрично писмено пълномощно Да 4 191KB
Друг:СПИСЪК Да 2 38KB

От тези документи е видно, че едно момиче - Надежда Андонова, явно служител на "Витоша ски" преставлява едноличния собственик на капитала в общото събрание на акционерите, но също така тя бива изрично упълномощена да внесе документите да регистрация в Търговския регистър.  При проверка в АПИС се установява, че същото момиче (казвам момиче, защото е на 28г. и я ползват за всичко) е управител на

ХЪДЕСКИ ЕООД, Транслитерация: HUDDESKY EOOD, ЕИК:201236703
Същото е собственост на Едноличен собственик на капитала: ХЪДЕСКИ ЛИМИТИД, Чуждестранен търговец ВИРДЖИНСКИ О-ВИ(бр.), а Седалището му в София е ул "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ"№4. (там седят и Витоша ски)
Освен това Надежда Андонова е управител и на:
ПИРИН-ТУРИСТ ООД,
Транслитерация: PIRIN TOURIST, ЕИК: 831637138, Фирмено дело: 8580/1994; регистрирано пак на ул "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ"№4.
Съдружници в него са:
ДИМИТЪР ЧОБАНОВ, 300лв. (0.03%);
ЛИБЕРО, ЕИК: 122055616, 4800лв. (0.45%)
АНТУЕП, ЕИК: 130531214 (то е собственост на ЮЛЕН ПЛЮС ЕООД, 131162478; АГЕНЦИЯ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА ТЪРГОВСКО И ИНДУСТРИАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО АД, БУЛСТАТ: 103616289) 580 000лв. (54.62%)
АНТУЕП ОВЪРСИЙЗ ЛИМИТИД, Чуждестранен търговец, 476 700лв. (44.9%)

Надежда Андонова е управител и на:
ГРИЙН ХИЙТИНГ ООД, Транслитерация: GREEN HEATING, ЕИК: 131453505; където съдружници са:
ГРИЙН ХИЙТИНГ ТРЪСТ РЕГ, Ф № FL-0002.121.127-6, ЛИХТЕНЩАЙН, Размер на дялово участие: 5000лв. (0.13%) и
ХЪДЕСКИ ЛИМИТИД, рег. № 1395369, ВИРДЖИНСКИ О-ВИ(бр.), Размер на дялово участие: 3 804 000лв. (NaN%)


Интересно е друго нещо. Витоша ски вече е дружетво майка на ВИТОША СКИ УЧИЛИЩА ЕООД и на ВЪЖЕНИ ЛИНИИ ЕАД


Име: ВИТОША СКИ УЧИЛИЩА 24.07.2008 г.
Транслитерация: VITOSHA SKI SCHOOLS 19.10.2009 г.
ЕИК: 175400237 24.07.2008 г.
Правна форма: Еднолично дружество с ограничена отговорност 19.10.2009 г.
Фирмено дело: 17223/2007
Регистрация по ЗДДС: Адрес: ГР.СОФИЯ ул. ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ № 4

Обявени актове
Годишен финансов отчет за 2008г.
Документ
Дата на обявяване: 03.12.2009 г. 16:36:57
ИсторияДокументи

Име: ВЪЖЕНИ ЛИНИИ 26.06.2008 г.
Транслитерация: VАJENI LINII 26.06.2008 г.
ЕИК: 121321327 26.06.2008 г.
Правна форма: Еднолично акционерно дружество 26.06.2008 г.
Фирмено дело: 15523/1996
Регистрация по ЗДДС: Териториална данъчна дирекция: СОФИЯ-град
Състояние: Регистриран на 13.03.1997
Областен град: СОФИЯ
Община: СТОЛИЧНА
Адрес: Пощ.код 1767 1-ВА ЛИФТОВА СТАНЦИЯ
Обявени актове
Годишен финансов отчет за 2007г.
Документ
Дата на обявяване: 30.9.2008 г. 15:32:56

Годишен финансов отчет за2008г.
Документ
Дата на обявяване: 25.6.2010 г. 14:22:20

Годишен финансов отчет за 2009г.
Документ
Дата на обявяване: 25.6.2010 г. 14:22:20
ИсторияДокументи


Понеже споменах любимия си ЛИБЕРО ЕАД, ЕИК: 122055616, та да напомня, че те са собственик в:
ТРАВЪЛ ЕС ЕКСПРЕС ЕООД ЕИК: 831746447;
ПИРИН-ТУРИСТ ООД ЕИК: 831637138
АГРО ТРЕЙД ООД, ЕИК: 831535076;
ВИДИЯ-В-04 АД ЕИК: 131349606;
ИНФОСПОРТ ООД ЕИК: 131160331;
ФОНД ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ И РАЗВИТИЕ АД БУЛСТАТ: 130218244 тук са заедно с НИКМИ;
БУЛМАРКЕТ ДМ ООД БУЛСТАТ: 124077052;
ИНОФЕРТ ООД БУЛСТАТ: 123092445;
МЕЙ ФАРМА АД БУЛСТАТ: 121700522;
ИНВЕСТИЦИОННО ДРУЖЕСТВО "НАДЕЖДА АД БУЛСТАТ: 121224198 - акционери тук са ПИБ и хората зад Главболгарстрой;
ГЕХАРД АД БУЛСТАТ: 102180256;
ПЪРВА ФИНАНСОВА БРОКЕРСКА КЪЩА ООД БУЛСТАТ: 000694724

Ето и малко инфо за ВИХРЕН-ВЪЖЕНИ ЛИНИИ, за тях май не съм кзвал нищо. В тях собственик са Въжени линии
ВИХРЕН-ВЪЖЕНИ ЛИНИИ ООД ЕИК: 121016845 Състояние към 04.12.2009 г. (архив)
Собственици
ВЕСЕЛИН ЦАНКОВ,   Дял: 74.4%, Съдружник
ВЪЖЕНИ ЛИНИИ,   ЕИК 121321327  Дял: 14.2%, Съдружник
САВКА ЗАГОРОВА,    Дял: 11.4%, Съдружник
Управляващи
ВЕСЕЛИН ЦАНКОВ,    Управител






ОБЩИ ДАННИ към дата
Име: АЛЕКО СПОРТ-99 27.06.2008 г.
Транслитерация: ALEKO SPORT-99
ЕИК: 121842807
Правна форма: Еднолично акционерно дружество
Фирмено дело: 2520/1999
Регистрация по ЗДДС: Териториална данъчна дирекция: СОФИЯ-град
Състояние: Регистриран на 02.08.1999
Областен град: СОФИЯ
Община: СТОЛИЧНА
Адрес: Пощ.код 1415 Х-Л ПРОСТОР
История на регистрацията по ЗДДС: Регистриран: 02.08.1999
АДРЕС
Седалище: Държава БЪЛГАРИЯ; Област София (столица); Община Столична; ПК 1000; Населено място гр. София; Район р-н Триадица; бул. ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ  63; 27.06.2008 г.
ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ
Предмет на дейност: XOTEЛИEPCTBO, PECTOPAHTЬOPCTBO, BЪHШHOИKOHOMИЧECKA ДEЙHOCT, ПPOДAЖБA HA CTOKИ OT BHOC И MECTHO ПPOИЗBOДCTBO, OPГAHИЗИPAHE HA EKCKУPЗИИ B CTPAHATA И ЧУЖБИHA, ПPEДOCTABЯHE HA TPAHCПOPTHИ, ИHФOPMAЦИOHHИ, KOMУHAЛHO-БИTOBИ, PEKЛAMHИ, CПOPTHИ, AHИMAЦИOHHИ, KУЛTУPHИ И ДPУГИ BИДOBE ДOПЪЛHИTEЛHИ УCЛУГИ, CBЪPЗAHИ C MEЖДУHAPOДHИЯ И BЪТPEШEH TУPИЗЪM, BKЛЮЧИTEЛHO CTPOИTEЛCTBO, PEMOHT И ПOДДЪPЖAHE HA ПЪTHИЧECKИ BЪЖEHИ ЛИHИИ, TУPOПEPATOPCKA ДEЙHOCT И TУPИCTИЧECKA AГEHTCKA ДEЙHOCT, И BCЯKAKBA ДPУГA ДEЙHOCT, HEЗAБPAHEHA OT ЗAKOH. 27.06.2008 г.
НКИД
Стар НКИД: Код НКИД: 6330
УПРАВЛЕНИЕ
Представители: КОСТАДИН КОСТАДИНОВ, 27.06.2008 г.
Съвет на директорите: Мандат: 21.12.2011
ГЕОРГИ  БОБЕВ,
КОСТАДИН КОСТАДИНОВ,
ИВАН КАРНОБАТЛОВ,
27.06.2008 г.
СОБСТВЕНИЦИ
Едноличен собственик на капитала: ЕЛОРА МЕНИДЖМЪНТ ЛИМИТИД, БРИТАНСКИ ВИРДЖИНСКИ О-ВИ, Чуждестранен търговец 27.06.2008 г.
Обявени актове
1001.  Описание на обявения актГодишен финансов отчет
2007
Документ
Дата на обявяване: 09.10.2008 г. 13:35:20
Годишен финансов отчет
Година: 2008г.
Документ
Дата на обявяване: 07.10.2009 г. 10:24:43
Годишен финансов отчет
Година: 2009г.
Документ
Дата на обявяване: 25.6.2010 г. 15:27:45
20100625152745ИсторияДокументи

АЛИФТСТРОЙ ООД

БУЛСТАТ: 121898026
Юридически статут: Юридическо лице, Дружество с ограничена отговорност (ООД)

Дерегистрирана по ДДС с данни: Данъчен номер: 3220073881, Данъчна регистрация: ТДД СОФИЯ-град

История на регистрацията:
Регистриран 05.07.1999 г. Дерегистриран 12.03.2002 г. Документ за създаване: Решение 1 от 10.05.1999 г. по ф.д. 6092/1999 г. на Софийски градски съд, партиден № 50808 рег. 1, том 552, стр. 32


ХАРАКТЕРИСТИКИ:
Активност Развиващ дейност
Форма на собственост Държавна 38.98%
Форма на собственост Частна 61.01%
Източници на финансиране Собствена стопанска дейност 100.00%
Форма на счетоводно записване Двустранно счетоводство
Колективен орган на управление Общо събрание
Институционален сектор Частни национални нефинансови предприятия
Национален класификатор на икономическите дейности 4521 Цялостно строителство на сгради и строителни съоръжения
Чуждестранно участие в регистрирания капитал Косвено чуждестранно участие 39.00%


АДРЕСИ:
Седалище: България, област София, общ. Столична, гр.София, район Витоша, п. код 1606, ПРИРОДЕН ПАРК ВИТОША ХОТЕЛ ПРОСТОР

СОБСТВЕНИЦИ:
АЛЕКО СПОРТ-99, ЕИК   121842807 
Гражданство/държава: България
Ограничено отговорен съдружник, Размер на участието: 250.00,
Дял: 5.00%
БОРОСПОРТ, ЕИК   122002603 
Гражданство/държава: България
Ограничено отговорен съдружник, Размер на участието: 1500.00,
Дял: 30.00%
ПАМПОРОВО, ЕИК   830166943 
Гражданство/държава: България
Ограничено отговорен съдружник, Размер на участието: 3250.00,
Дял: 65.00%

УПРАВЛЯВАЩИ:
ТОДОР ВАПЦАРОВ, Държава: България
Длъжност: Управител, Роля: Управляващ

Промениха подробния устройствен план на ски център Картала

Общинският съвет на Благоевград одобри предложението на кмета Костадин Паскалев да бъде изменен подробния устройствен план на района на Ски център Бодрост – Картала.

Промяната на ПУП-а ще позволи обособяването на зони за начална станция на кабинковия лифт, подземни гаражи, пешеходна алея и паркинг, като по този начин се подобри значително и достъпът и обслужването на жителите и гостите на града до курорта.

Новоизграденият Ски център "Бодрост - Картала" бе открит официално в края на 2009 г. Дължината на ски пистата е 4, 750 км, а кабинковата въжена линия е дълга 1, 5 км.

радио Дарик Благоевград
11 февруари 2011 17:32

Моят човек - неговата власт

Моите приятели са наясно със заниманията ми с настоящия блог и индивидуално самотната кампания, която водя.  Един от тях даже вече нарича Цеко Минев „твоя" („моя") човек.  Та с него (моя приятел) есента пътувахме посока Банско и над нас прелетя един вертолет (най-вероятно във връзка със строителството на новите лифтове).  Моят приятел се пошегува, че това може да е акция на данъчните, което беше актуална обществена тема по него време.  Замислех се и му казах:  „Такава акция на НАП на Банско никога няма да има.  „Моят" човек е близък с всяка власт, пък и много висши държавни чиновници и прочие хора имат не просто вили там, ами цели хотели".

Онзи ден, като гледах долната снимка отново се сетих за тези ми думи.

http://www.xtdev.com/ski/gallery/news2010/101112_Pamporovo_EuropaCup2012_IMG_6378.jpg

На нея, председателят на Българската федерация по ски г-н Цеко Минев приятески си бъбри със собственика на "Пампорово" АД г-жа Цветелина Бориславова.

Та ако се замислим върху тази снимка, ще се сетим защо държавата дава по 2 мил за световна купа и за да се учат децата да карат ски на Алеко, а не да кажем над Берковица. И така всяка година. То явно Минев си урежда нещата директно с истинския шеф в държавата и не му се налага да се занимава с пожарникари и милиционери, какъвто е и той самият де, нали Държавна сигурност също са чингенца гадни.

Изглежда хиената Бориславова (Изразът не е мой) явно не иска да остане на страна от безплатната реклама чрез спортни мероприятия спонсорирани щедро от държавата. И ще се облажи и тя следващата година. И ако, не дай си Боже, някой заблуден журналяга попита премиера: „абе тука, вие, нали, таковата, абе не бяхте ли нещо с тази жена? И сега, като ги давате тези пари, това не е ли конфликт на интереси?" Боко тиквата ще му отговори бодряшки: „Не, няма конфликт, аз давам на всички". И ще е прав ... технически. Той даде на Цеко, банкер, ДС, трябва да даде и на Бориславова, бивш банкер, дъщеря на милиционер-шофьор. С една дума – свои хора. А ние чии сме?

Има и още един малък детайл. Цеко Минев никога и по никакъв повод не коментира конкурентите му курорти в България. Споменавал е само Боровец. Ясно е, че „гарван - гарвану око не вади", но явно двамата с Бориславова са намерили някакъв общ език, щом той я подкрепя в това начинание. На опитните скиори им е ясно, че по отношение на софийските скиори само Боровец е конкурент на Банско. Това им е ясно и на двамата герои, така че сигурно и това е било отчетено.

Подленият детайл е, така да се каже, повече в сферата на догадките и конспиративните теории, но може би има нещо в него. Говори се, макар аз да не го споделям, че Иван Костов също стои като съдружник в „Юлен" АД. Истина е, че по него време бе дадена концесията на ски зоната Банско. Факт е, че той е запален скиор и много обичаше още като премиер пистите под Тодорка. От друга страна, „СИБанк" (тогава БРИБанк, свързана със Славчо Христов) се броеше за близка до синьото управление, но за ден и то при странни обстоятелства, за които бизнес дамата не иска да приказва, от ръцете на близкия до Костов Славчо Христов се оказа в ръцете на Цветелина Бориславова. Още от тогава през тази банка минаваха всички бюджетни плащания. Така, в ерата, когато банките в България все още не раздаваха кредити, което означава, че и не печелеха кой знае колко, Славчо Христов и кръгът „Олимп" около него и Иван Костов си преживяваха твърде добре. Дори и сега всяка банка гледа да се докопа до обслужването на бюджетните пари – гарантирани приходи.

Георги Костов: Построяването на лифтови и влекови съоръжения винаги върви със ски писти

Зам-министърът на земеделието и храните каза от парламентарната трибуна, че Законодателят предвижда право на строеж да се учредява само с решение на Министерски съвет.

Построяването на лифтови и влекови съоръжения винаги върви със ски писти. Ако нямаме процедурата на учредяване право на строеж, то тогава във всички не държавни – частни гори може да се тръгне към безконтролно строене, изсичане на горите, строене на ски писти и лифтове и влекове. Това каза от парламентарната трибуна заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов, предаде репортер на Агенция „Фокус". Доц. Костов обясни, че поради тази причина, за да може държавата да оказва контрол върху този процес, заедно с общината се предлага текст, който трябва да бъде подкрепен. Законодателят предвижда право на строеж безсрочно или за определен срок да се учредява само с решение на Министерски съвет – за горски територии публична държавна собственост.

„Естествено е, че при изграждането на лифтове и влекове те представляват цяла просека, която трябва да бъде направена. Тази територия и тази площ се губи завинаги от горския фонд и не може да принадлежи към горския фонд. Коректно е и е редно да бъдат изключени от горските територии", заяви Меглена Плугчиева в подкрепа на предложения от комисията текст. Николай Пехливанов от „Атака" направи предложение тези територии да останат в горските територии. Меглена Плугчиева заяви: „В предложението, което правите г-н Пехливанов, прозират лобистки интереси на фирми, които искат да застроят горски територии – без да бъдат изключени териториите и без да се заплащат".

Пехливанов пък поиска прегласуване на целия текст, който първоначално бе приет под редакцията на комисията.

Десислава АНТОВА
Агенция "Фокус"
28 януари 2011 | 10:34