вторник, 20 октомври 2009 г.

Писмо до RE:TV - Булевард България

bulgaria@retv.bg

Уважаеми господин Бедров,

С ужас гледах интервюто ви с г-н Минев в предаването „Булевард България” от 20.10.2009. Наистина съжалявам, че се дава трибуна на подобни мошеници и публични манипулатори, на които не им се задават конкретни и компетентни въпроси, като по този начин им се дава възможност лесно да се измъкнат от неудобни теми и да прикрият истината.

Умишлено не взимам страна по основния въпрос на вашия диалог, тъй като тук има твърде много условности, но не съм сигурен защо до миналата година на г-н Минев никой не му пречеше, но това е друг въпрос.

По принцип имам твърде много несъгласия с вашия гост, за които съм писал в моя блог, но това, което ме принуди да ви пиша, беше фактът, че във вашето предаване и с ваше съгласие той изнесе факти, които са напълно превратно интерпретирани и лъжовно представени. Става въпрос за снимките, които собственика на ПИБ показа, на първата от които се виждаше, според думите на вашия гост, трасето за ски бягане. Вероятно не помните, че същия този господин беше казал, че това трасе е безумно и неподходящо за спорт, но освен това, контролираната от него „Витоша ски” АД нито поддържаше, нито обработваше през изминалите три ски сезона. Интересно ми е как показаните треви затрудняват неговите машини, след като години наред не представляваха никакъв проблем. Още по-учудващо е защо въпросното трасе не се ползва и лятно време за каране на велосипеди.

Бих желал да коментирам и третата снимка, показана във вашето предаване. На нея се виждаха отдавна паднали и очевидно изсъхнали дървета (някои от които отсечени във връзка с поддържането на просеката) под седалковия лифт „Витошко Лале 1”. Шефът на БФСки ви каза, че на подобен терен е напълно невъзможно да се карат ски или да бъде обработен от безценните му машини. На първо място трябва да ви информирам, че просеката под лифта никога не е била терен, предназначен за упражняване на ски спорт. На второ място, въпросното трасе никога не се е обработвало от снегоотъпкваше машини. На трето място е редно да знаете, че въпросните дървета и коренища са там от повече от 7 години и ми е наистина интересно защо г-н Минев ги е забелязал чак сега?

Мога да пиша много за лъжите и манипулациите на този бизнесмен, който вие поканихте, но явно е, че истината не е важна. Главното е кой е добър рекламодател, какви са интересите на собственика на телевизията и кой може да си осигури безплатен ефир, за да изнася неверни факти.